categorie

Internet link en omschrijving

Hemmes systemen

 

 

 

De firma Rosenberg in Den Dolder gaat zoals het nu lijkt de Hemmes systemen maken voor het zwembad van Sportcentrum Nieuw Vennep. Ingenieursburo Valstar Simonis heeft in een haalbaarheidsstudie in opdracht van de ontwikkelaar Van den Belt aangetoond dat het Hemmes systeem voor wat betreft terugverdientijden de interessantste maatregel is waarbij men ook nog eens een bonus krijgt in de Energieprestatie-berekening.

 

Nautica in New York maakte al de helft van m´n vinding en heeft sinds 2003 de site aangepast  en heeft het gehele systeem ook in de verkoop

 

kijk ook bij de firma Menerga naar de prachtige nieuwe Thermocond 37 WPR  (ontvochtigen recirculatielucht, ventileren met wtw maar met als extra het ontvochtigen van verse lucht!!!! Jammer dat dit alleen kan bij hoge buitentemperaturen. Met een WPR unit met nageschakelde WTW (bijv ook een WPR unit) heb je het Hemmes systeem en kun je altijd de buitenlucht ontvochtigen.  Met Hemmes heb je de helft van de lucht nodig dus kun je twee kleine thermocond 37 units toepassen waar je anders 1 grote nodig zou hebben.

 

Ontvochtigers met de extra warmtewisselaar

www.menerga.de   zwembadsystemen en drysolair als “bouwdroger”

www.thermastor.com  standalone ontvochtiger Santa Fé

EBAC  met de Orion   bouwdroger

www.heatpipe.com   ontvochtigers met heatpipes

www.spcoils.co.uk    producent van de heatpipe.com principes plus selectieprogramma’s

 

 

 

Desiccant systemen

 

En wat dacht u van het verbeterde desiccant systeem  POPcool van het luxemburgse ingenieursburo Paul Wurth, welke met twee warmtewisselaars en een verhitter het neefje is van het Hemmes systeem dat uit twee warmtewisselaars en een koeler bestaat.

 

Het artikel dat Herbert Haser schreef voor het POPcool systeem met naast de voordelen (die ook op het Hemmes systeem van toepassing zijn) ook de nadelen van de gewone  desiccant-systemen te lezen..

 

Het octrooi en de site www.popcool.info  zijn nu blijkbaar overgenomen door Munters

Indirecte

Verdampingskoeling

IDEC

De firma oxycom in Raalte maakt een zeer energiezuinige luchtkoeler met behulp van indirect evaporative cooling  en een gepatenteerde warmtewisselaar: de oxycell

 

De produkten waarin deze warmtewisselaars toegepast worden worden nu gemaakt door Kampmann

 

www.freecooler.nl

www.volair.nl

Warmtewisselaars

 

Klingenburg geeft uitleg en demonstratie van de werking van  warmtewisselaars

 

www.heatex.com   zweedse firma met software

www.recair.nl  deze firma maakt de kunststof tegenstroom platenwarmtewisselaars HR Control en levert wellicht binnenkort ook de HR Enthalpy

Energie breed

Over energie in het algemeen is veel te vinden op  www.energie.nl  een site van ECN

 

 

Mollierdiagram

Uitgebreid programma AHH bij het zwitserse bedrijf Zeller   www.zcs.ch

Gratis calculator te downloaden bij Vaisala   :  Vaisala Humidity Calculator

Voor een pdf je met het Mollierdiagram

Zonne-energie

Collectoren van collega uitvinder Aronds   Rayvin Energy systems  www.rayvin.com

 

 

Installatietechniek

Een pluspunt verdienen www.installbasis.nl  en  www.weweb.nl  waar leuke programma´s en bij de laatste kostenramingen voor scholen en kantoren online bereikbaar zijn (logincode aanvragen).

 

 

 

 

 

home